מה מתרחש בזמן הביוץ? אלו הורמונים דומיננטיים בתחילת המחזור ובסופו ומה תפקידם? איזה חלק מהמחזור קבוע ואיזה עשוי להשתנות?

ביוץ הוא בעצם טווח הזמן בגוף האישה, שבו משתחררת ביצית מהזקיק הנמצא בשחלה ונעה לעבר החצוצרה. במידה והביצית תפגוש בתא זרע בחצוצרה, קיים סיכוי שהיא תהיה מופרת. בעת תהליך ביוץ נוצר חלון פוריות אופטימלי המאפשר כניסה להריון.
מה כדאי לדעת על השלב הפוליקולרי? המכונה גם שלב הזקיק
השלב הפוליקולרי מתחיל בעצם מיום הוסת הראשון ומגיע אל סופו ביום הביוץ עצמו. בשלב זה ההורמון השולט בתהליך הוא האסטרוגן, אשר נוצר על ידי תאי הזקיק ומסייע לביצית למצב שבו היא בשלה ומסייע להכין את הרחם שלך לקראת הריון אפשרי.
אורכו של השלב הפוליקולרי עשוי להשתנות מחודש לחודש והוא משתנה גם מאישה לאישה. לכן הוא מקשה על תהליך חיזוי מועד הביוץ המדויק. מצבים שונים בחיי האישה, כגון מתח נפשי, טיסה, טיולים או מחלות עלולים לגרום לשינויים במועד הביוץ.
מה חשוב לדעת על השלב הלוטיאלי? השלב המתרחש מיום הביוץ ועד ליום הדימום
בשלב זה ההורמון השולט בתהליך הוא הפרוגסטרון.
אורכו של שלב זה הוא קבוע. זאת אומרת שמספר הימים שנמשך שלב זה הוא קבוע בכל חודש. לרוב אצל נשים נמשך שלב זה כ-14 יום (שבועיים). אם שלב זה הוא קצר באופן יחסי, מתחת ל-12 או אפילו מתחת ל-10 ימים, זהו המצב לא אופטימלי, מכיוון שבשלב זה רירית הרחם מתחזקת לצורך תהליך קליטת ההריון בגוף האישה.
אם שלב זה קצר, סביר להניח שבבדיקות נזהה רמות פרוגסטרון נמוכות. רמות נמוכות של הורומון הפרוגרסטרון עלולות להקשות על האישה להחזיק הריון על ידי רירית הרחם.